Ga naar de inhoud

Cultuurmarkt 2022

Diverse Voorburgse en Leidschendamse culturele, creatieve en sportverenigingen zijn op zaterdag 27 augustus aanwezig op de cultuurmarkt met een informatiekraam.

Dit zijn de deelnemers aan de Cultuurmarkt 2022:

Adviesraad Sociaal Domein Leidschendam-Voorburg
Wij adviseren het college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam-Voorburg – gevraagd en ongevraagd – over Jeugd, Zorg en Werk & Inkomen. We bevorderen een integraal en evenwichtig gemeentelijk beleid in het Sociale Domein.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is amnesty-international.png

Amnesty International Leidschendam – Voorburg
Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty doet onderzoek en voert actie gericht op het tegengaan en stoppen van ernstige mensenrechtenschendingen. Deze vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld, gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd. De groep Leidschendam-Voorburg van Amnesty International brengt in onze gemeente het werk van Amnesty International onder de aandacht en is zelf ook actief bij verschillende acties, die mensen bewust maken van de wereldwijde schendingen van mensenrechten. Zie verder . https://voorburg.amnesty.nl/

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Badminton-Voorburg.jpg

Badmintonclub Voorburg: sportief en gezellig voor iedereen
Badmintonclub Voorburg (BCV) is een vereniging voor iedere badmintonliefhebber: jeugd en volwassenen, competitiespelers en recreanten; kortom: iedereen. Bij BCV volg je op je eigen niveau trainingen, speel je onderling partijen en kun je meedoen aan de competitie en leuke activiteiten. Badminton bij BCV is intensief, competitief en gezellig voor jong en oud. Heb je nog niet eerder bij BCV gebadmintond? Speel dan 3 keer gratis, inclusief training op vrijdag. Kom gerust eens kijken en spelen op een maandag- of vrijdagavond. Locatie: Sporthal Forum Kwadraat, Voorburg. Naast het badminton organiseren de jeugdcommissie en activiteitencommissie van BCV ook allerlei gezellige activiteiten buiten het badminton om. Dit is voor BCV een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Volgend jaar is een lustrumjaar voor BCV en daarom zullen we extra veel leuke activiteiten organiseren!

Tot ziens in de hal!


Capoeiraschool Berimbau de Ouro
Capoeira is de Braziliaanse mix van vechtsport, muziek, dans en acrobatiek. Capoeiraschool Berimbau de Ouro Den Haag is dé groep voor kinderen en volwassenen om capoeira te leren en te spelen. Woon jij in Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk en wil je werken aan je kracht, lenigheid en balans? Kom dan trainen bij onze capoeiragroep! Op www.capoeiraschooldenhaag.nl vind je meer informatie over onze lessen, lestijden en locatie.

Axé!

Creatief Atelier STOER in Leidschendam geeft professionele en leuke creatieve workshops voor volwassenen in een ongedwongen sfeer en in een inspirerend en gezellig atelier. Bij STOER kun je terecht voor allerlei workshops met Powertex (textielverharder) en Mozaïek en voor Kerstworkshops. STOER organiseert ook bedrijfsactiviteiten, familie-uitjes, vrijgezellenfeestjes en workshops op locatie. Ook als je op zoek bent naar complete pakketten om thuis een leuke workshop te doen, is onze kraam zeker een bezoek waard! Kijk alvast op onze site www.atelierstoer.nl om een indruk te krijgen en kom tijdens het festival langs voor meer informatie.

Bij Creating Art Productions kan iedereen, van jong tot oud, met zijn eigen doelen en dromen terecht. Wij helpen dansers met het ontdekken en ontwikkelen van hun talent. Zo begeleiden wij ze bij het zetten van de volgende stap in hun dansontwikkeling. Wij kijken altijd samen met een leerling naar zijn of haar dansdoel en wat er nodig is om dat doel te bereiken. Wij helpen leerlingen door middel van ons brede aanbod: CAP Workshops, CAP Lessons, CAP Competition, CAP Company en CAP Education. Bovendien trainen wij onze leerlingen op drie belangrijke vlakken: op technisch vlak, op mentaal vlak en hoe te dansen met gevoel. Dus hoe groot of klein je doel of droom ook is, wij helpen je hiermee. Kijk op www.creatingartproductions.com voor meer informatie.

Carnavalsvereniging De Damzwabbers uit Leidschendam bestaat dit jaar 50 jaar en organiseert al vanaf 1972 jaarlijks diverse carnavalsfeesten zoals het hoort voor eenieder die het leuk vindt om carnaval te vieren en natuurlijk ook voor diverse doelgroepen in onze regio. Zo organiseren De Damzwabbers o.a. gezellige feesten voor ouderen, mensen met een (verstandelijke) beperking en kinderen. Zeker een hoogtepunt is onze carnavalsoptocht door Leidschendam tijdens het carnavalsweekend met aansluitend de doop van het Prinsenpaar in de Vliet bij de sluisjes te Leidschendam.

Tijdens het Cultureel Zomerfestival zijn De Damzwabbers voor de 3e keer aanwezig, om een ieder die het leuk vindt om carnaval te vieren kennis te laten maken om onze vereniging. Net als tijdens de vorige editie spelen we weer het 21 spel, de prijzen hiervan zijn gesponsord door onze trouwe sponsoren. Ook dit jaar zullen wij weer verse grote stroopwafels vers gaan bakken en natuurlijk niet te vergeten hebben we weer heerlijke stroopwafelkruimels voor de kids. Tevens kunt u tijdens dit festival al kaarten in de voorverkoop kopen voor ons jubileumfeest van zaterdagavond 1 oktober voor € 10,00. De opbrengst van deze dag zal geheel ten goede komen aan de sociale doelen zoals carnavalsmiddagen voor ouderen, kinderen en mensen met een (verstandelijke) beperking.

Stichting Dans aan de Vliet geeft een workshop peuterdans van 12:00-12:45 in de buurt van Noony’s. Ook zijn een aantal dansscholen aanwezig van 10:30-11:30 uur met kleine demonstraties.

Fanfare Juliana – Stompwijk
Een modern geluid en muzikanten van alle leeftijden, maar nog altijd een echte dorpsfanfare. Dat is Fanfare Juliana. Al meer dan 100-jaar actief in Stompwijk en omgeving. De naam fanfare dekt eigenlijk allang de lading niet meer. Als muziekvereniging verzorgen we muzieklessen, organiseren we concerten en worden we regelmatig gevraagd om een muzikale omlijsting te verzorgen bij feestelijke gebeurtenissen. Voor de lessen zijn een drietal professionele docenten aan onze vereniging verbonden. Zij geven les voor saxofoon, koperblaasinstrumenten en slagwerk. Dus wil je een oude hobby weer eens oppakken? Of misschien een nieuwe hobby starten? Kom dan eens langs!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kin-San-Tai-Chi.jpg

Kin San Tai Chi Academie
De Kin San Tai Chi Academie geeft les in Tai Chi, een Chinese bewegingsvorm, ook wel ‘bewegende meditatie’ genoemd. Regelmatige beoefening vermindert gezondheidsproblemen. Het bestaat uit een reeks vloeiende en sierlijke bewegingen die zorgvuldig in een vaststaande volgorde worden uitgevoerd. De zachte vorm van oefenen maakt beoefening voor vrijwel iedereen mogelijk, ook voor mensen met een chronische aandoening. Door regelmatige training worden spieren en gewrichten soepeler, nemen conditie en concentratie toe en neemt wordt stress minder. De ervaring leert dat veel gezondheidsproblemen verminderen en vaak zelfs verdwijnen. Start nieuwe klassen in september, kijk op www.kinsantaichi.nl.

Zingen bij dameskoor KOOR_ts Zingen is gezond! Zingen geeft energie!
Dat geldt vooral als je het met elkaar doet en dat is precies wat wij doen. Wij zingen samen voor en met plezier en ondanks onze naam, komt plankenkoorts in ons koor niet voor. Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer en onze enthousiaste en creatieve dirigent Marlies Huitink draagt daar sterk aan bij. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we, onder vakkundige leiding van Marlies, altijd hoge kwaliteit nastreven en na een repetitie gaan we altijd opgewekt naar huis. Op 13 november hebben wij ons eerstvolgende optreden.
Wij verwelkomen momenteel nieuwe zangeressen! Meer informatie op www.koor-ts.nl.

KuNZtbloemen combineert de vaardigheden van twee professionals op het gebied van bloemsierkunst en fotografie. In de beeldcollectie die hieruit is ontstaan vind je stillevens, naast bijna pentekenachtige beelden, popart en alles daar tussenin. Alles is echter terug te voeren naar (echte) bloemen en een camera. Vanuit deze beeldcollectie hebben Nelleke en Saskia diverse productlijnen ontwikkeld: kuNZt voor binnen, kuNZt voor buiten en een uitgebreide kuNZtkaartenlijn. kuNZtbloemen werkt voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Dus ben je op zoek naar een uniek kado? Zoek je al heel lang naar iets moois voor aan je muur of wil je je tuin opfleuren? Wij helpen je graag! Neem alvast een kijkje op de website/webshop: www.kunztbloemen.nl en kom langs bij onze kraam. Tot ziens op 27 augustus!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lona-Yoga.jpg

Lona Yoga
Yogalessen voor heel klein tot groot. Babyyoga en massage en yogalessen voor dreumesen, peuters, kleuters en kids. Kundaliniyoga voor volwassenen. Doe mee aan demo lessen bij de kraam!
Lona Yoga
Leenkamp 7-9
2264KW LeidschendamDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LV-voor-Elkaar.png

LVvoorElkaar
LVvoor Elkaar (voorheen Vrijwilligerspunt) is hét platform voor vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg en inspireert, informeert en activeert mensen om zich actief als vrijwilliger in te zetten. Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Het is vaak een goede manier om andere mensen te leren kennen. Vrijwilligerswerk kan daarnaast ook leerzaam voor je zijn. Op het cultureel zomerfestival laten we de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is en wat vrijwilligerswerk je oplevert! Kijk voor meer informatie op de website: www.lvvoorelkaar.nl.

Midvliet, dé publieke lokale omroep voor Leidschendam, Voorburg en Stompwijk, is natuurlijk aanwezig bij het Cultureel Zomerfestival. Midvliet zendt van 10.00 tot 16.00 uur live uit vanaf het festival. De radio-uitzendingen worden uitgezonden vanuit een partytent naast ‘De Nootzaak van Genieten’ op het Koningin Julianaplein. Wie de live-uitzending volgt via Midvliet TV (Ziggo kanaal 41 en KPN/XS4All kanaal 1489) ziet ook geregeld beelden vanaf het Cultureel Zomer Festival voorbij komen. Kijk en luister daarom naar Midvliet, ook wanneer je niet aanwezig kunt zijn op het Koningin Julianaplein!

Midvliet is altijd op zoek naar versterking van ons enthousiaste team van vrijwilligers. Vind je het leuk om nieuws op de voet te volgen en nieuws te verslaan voor de inwoners van onze gemeenten? Of om berichten te schrijven, onze sociale media kanalen te beheren? Of radio te maken, TV items te maken of zoek je een meer ondersteunende rol achter de schermen? Bezoek Midvliet op het Cultureel Zomerfestival voor meer informatie en maak een praatje met onze medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.midvliet.nl of download de Midvliet app voor Android of Apple om dagelijks op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit de regio.

De stichting “Mooi Voorburg” is in 1959 opgericht om de voorgenomen sloop van Molen “De Vlieger” in dat jaar te voorkomen. Tot op de dag van vandaag volgt de stichting, gesteund door zo’n 500 donateurs, de ontwikkelingen in Voorburg. Om Voorburg mooier te maken, activiteiten van instellingen en particulieren te ondersteunen en zo mogelijk mede te financieren. Regelmatig heeft het bestuur van de stichting overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg om initiatieven te ontwikkelen en als het nodig is het gemeentelijk beleid kritisch te volgen. Denk daarbij aan het in ere herstellen van Zocher Park Vreugd en Rust, het beschermen van monumenten in het Huygenskwartier, maar ook het Emmacomplex, de monumentenbordjes en het initiatief voor de Huygenstunnel.

Open Monumentendag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij in heel Nederland monumenten gratis opengesteld worden voor publiek.Vele prachtige monumenten van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk doen hier ook aan mee op de tweede zaterdag van september.De Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg organiseert, in samenwerking met eigenaren en erfgoedpartners, activiteiten in en rondom de opengestelde monumenten.

Per jaar zijn er in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk zo’n 25 openstellingen van monumenten. Het aantal bezoeken ligt tussen 3500 – 6000. Ieder jaar is er een thema waaraan activiteiten bij de opengestelde monumenten gekoppeld worden. Naast de thema-activiteiten, bestemd voor iedere bezoeker, zijn er speciale activiteiten voor alle leeftijden.

Dansstudio TotallyZouk in Delft heeft jarenlange ervaring met diverse Latijns-Amerikaanse partnerdanslessen en sinds begin 2021 hebben wij onze dochterorganisatie TotallyLatin gelanceerd. We hebben een team aan ervaren docenten op het gebied van Bachata, Kizomba, Salsa en Zouk. Een allround dansschool gespecialiseerd in de Zuid-Amerikaanse partnerdansen met de focus op ontspanning en gezelligheid. Onze danslessen zijn opbouwend en staan vooral bekend als energiek en gezellig met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vereniging-kattenzorg.jpg

Vereniging Kattenzorg
Zonder overdrijven kan worden gezegd dat Kattenzorg uniek is in de Haagse regio. Al ruim 60 jaar zetten onze vrijwilligers zich in voor het welzijn van katten. Zo vangen we katten op, die niet langer bij hun baasje kunnen blijven en zoeken vervolgens een nieuw thuis voor ze. Ook geven we een tegemoetkoming aan leden die hun kat(ten) laten neutraliseren, zodat ongewenste nestjes worden voorkomen.
Van onze activiteiten is de Vakantiedienst de bekendste: in alle gemeenten rondom Den Haag – dus ook in Voorburg – passen vrijwilligers tegen een kleine vergoeding in uw eigen huis op uw kat als u op vakantie bent. Wie meer wil weten over ons werk is van harte welkom bij ons kraampje. Daar verkopen we trouwens ook leuke cadeautjes voor kattenfans. En wilt u zelf vrijwilliger worden? Dan bent u zeker welkom!
Kijk voor meer informatie op www.kattenzorg-denhaag.nlDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is verhaal-op-schrift.jpg

VerhaalopSchrift
VerhaalopSchrift presenteert zich dit jaar met een kraam ‘Levensverhaal’. Op speelse, praktische én spirituele wijze wordt het publiek geïnformeerd over manieren om vorm te geven aan het persoonlijke levensverhaal.

  • Hoe krijg je jouw leven in balans? Advies voor hoofd, hart en huis.
  • Jouw levensverhaal op papier: dat kan!
  • Handlezen en tarot: wat zeggen je handen over jou? In welke levensfase zit jij volgens de kaarten?
    Mensen kunnen een kaartje trekken, een balansspel spelen, een gesprek aanknopen en vervolgafspraken maken voor consulten, workshops en cursussen.Vocaal Ensemble Muze
Het vijf jaar geleden opgerichte Vocaal Ensemble Muze bestaat uit enthousiaste muzikale vrouwen van alle leeftijden. Het ensemble zingt klassieke muziek uit verschillende landen, in uiteenlopende talen,veel a cappella en drie- of vierstemmig. Bij Muze wordt met passie en plezier gezongen!

Woej Zin in leuke activiteiten? Niet meer zo goed ter been en toch eropuit? Advies over omgaan met geld, administratie of sociaal juridische hulp? Vragen over zaken die in uw buurt spelen? Als (jonge) mantelzorger op zoek naar ondersteuning?

Woej biedt veel cursussen en activiteiten, vervoer, advies en ondersteuning en nog veel meer voor iedereen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Dit alles is alleen mogelijk dankzij de hulp van onze vrijwilligers. Zij zijn actief op vele fronten. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met 070 205 47 50 (elke werkdag tussen 9.00 – 13.00 uur), stuur een mail naar info@woej.nl of kijk op onze website voor meer informatie: www.woej.nl

Tijdens het Cultureel Zomerfestival kan iedereen bij onze kraam informatie krijgen over al onze activiteiten en diensten. Ook zullen er demonstraties worden gegeven van enkele cursussen/activiteiten en verzorgt de Kledingbank op diverse momenten een modeshow.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wijkvereniging-oud-voorburg.jpgWijkvereniging Oud Voorburg
Woont u in onze wijk? De mooie groene wijk tussen Vliet en Broeksloot en de beide stations? Wijkvereniging Oud Voorburg spant zich in om die wijk voor jong en oud aantrekkelijk te houden. U bent op zaterdag 27 augustus 2022 van harte welkom in onze kraam op het Cultureel Zomerfestival. Wij lichten graag toe welke onderwerpen op onze agenda staan. Denk daarbij aan ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, verkeersstromen, verkeersveiligheid, de luchtkwaliteit en de implementatie van het duurzaamheidsbeleid. Wij behartigen de belangen van onze 600 leden zo goed mogelijk. Communicatie is daarbij van belang. De financiële bijdrage van slechts minimaal €10,- per jaar besteden wij aan communicatiemiddelen, zoals het wijkblad en de website. Wilt u meer weten en misschien lid worden? Wij zien u graag bij onze kraam. E-mailen kan natuurlijk ook, op info@wvov.nl