Meteen naar de inhoud

Cultuurmarkt 2022

Diverse Voorburgse en Leidschendamse culturele, creatieve en sportverenigingen zijn op zaterdag 27 augustus aanwezig op de cultuurmarkt met een informatiekraam.

Dit zijn de deelnemers aan de Cultuurmarkt 2022:

Adviesraad Sociaal Domein Leidschendam-Voorburg
Wij adviseren het college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam-Voorburg – gevraagd en ongevraagd – over Jeugd, Zorg en Werk & Inkomen. We bevorderen een integraal en evenwichtig gemeentelijk beleid in het Sociale Domein.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is amnesty-international.png

Amnesty International Leidschendam – Voorburg
Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty doet onderzoek en voert actie gericht op het tegengaan en stoppen van ernstige mensenrechtenschendingen. Deze vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld, gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd. De groep Leidschendam-Voorburg van Amnesty International brengt in onze gemeente het werk van Amnesty International onder de aandacht en is zelf ook actief bij verschillende acties, die mensen bewust maken van de wereldwijde schendingen van mensenrechten. Zie verder . https://voorburg.amnesty.nl/

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Badminton-Voorburg.jpg

Badmintonclub Voorburg: sportief en gezellig voor iedereen
Badmintonclub Voorburg (BCV) is een vereniging voor iedere badmintonliefhebber: jeugd en volwassenen, competitiespelers en recreanten; kortom: iedereen. Bij BCV volg je op je eigen niveau trainingen, speel je onderling partijen en kun je meedoen aan de competitie en leuke activiteiten. Badminton bij BCV is intensief, competitief en gezellig voor jong en oud. Heb je nog niet eerder bij BCV gebadmintond? Speel dan 3 keer gratis, inclusief training op vrijdag. Kom gerust eens kijken en spelen op een maandag- of vrijdagavond. Locatie: Sporthal Forum Kwadraat, Voorburg. Naast het badminton organiseren de jeugdcommissie en activiteitencommissie van BCV ook allerlei gezellige activiteiten buiten het badminton om. Dit is voor BCV een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Volgend jaar is een lustrumjaar voor BCV en daarom zullen we extra veel leuke activiteiten organiseren!

Tot ziens in de hal!


Fanfare Juliana – Stompwijk
Een modern geluid en muzikanten van alle leeftijden, maar nog altijd een echte dorpsfanfare. Dat is Fanfare Juliana. Al meer dan 100-jaar actief in Stompwijk en omgeving. De naam fanfare dekt eigenlijk allang de lading niet meer. Als muziekvereniging verzorgen we muzieklessen, organiseren we concerten en worden we regelmatig gevraagd om een muzikale omlijsting te verzorgen bij feestelijke gebeurtenissen. Voor de lessen zijn een drietal professionele docenten aan onze vereniging verbonden. Zij geven les voor saxofoon, koperblaasinstrumenten en slagwerk. Dus wil je een oude hobby weer eens oppakken? Of misschien een nieuwe hobby starten? Kom dan eens langs!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kin-San-Tai-Chi.jpg

Kin San Tai Chi Academie
De Kin San Tai Chi Academie geeft les in Tai Chi, een Chinese bewegingsvorm, ook wel ‘bewegende meditatie’ genoemd. Regelmatige beoefening vermindert gezondheidsproblemen. Het bestaat uit een reeks vloeiende en sierlijke bewegingen die zorgvuldig in een vaststaande volgorde worden uitgevoerd. De zachte vorm van oefenen maakt beoefening voor vrijwel iedereen mogelijk, ook voor mensen met een chronische aandoening. Door regelmatige training worden spieren en gewrichten soepeler, nemen conditie en concentratie toe en neemt wordt stress minder. De ervaring leert dat veel gezondheidsproblemen verminderen en vaak zelfs verdwijnen. Start nieuwe klassen in september, kijk op www.kinsantaichi.nl.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lona-Yoga.jpg

Lona Yoga
Yogalessen voor heel klein tot groot. Babyyoga en massage en yogalessen voor dreumesen, peuters, kleuters en kids. Kundaliniyoga voor volwassenen. Doe mee aan demo lessen bij de kraam!
Lona Yoga
Leenkamp 7-9
2264KW LeidschendamDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LV-voor-Elkaar.png

LVvoorElkaar
LVvoor Elkaar (voorheen Vrijwilligerspunt) is hét platform voor vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg en inspireert, informeert en activeert mensen om zich actief als vrijwilliger in te zetten. Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Het is vaak een goede manier om andere mensen te leren kennen. Vrijwilligerswerk kan daarnaast ook leerzaam voor je zijn. Op het cultureel zomerfestival laten we de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is en wat vrijwilligerswerk je oplevert!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vereniging-kattenzorg.jpg

Vereniging Kattenzorg
Zonder overdrijven kan worden gezegd dat Kattenzorg uniek is in de Haagse regio. Al ruim 60 jaar zetten onze vrijwilligers zich in voor het welzijn van katten. Zo vangen we katten op, die niet langer bij hun baasje kunnen blijven en zoeken vervolgens een nieuw thuis voor ze. Ook geven we een tegemoetkoming aan leden die hun kat(ten) laten neutraliseren, zodat ongewenste nestjes worden voorkomen.
Van onze activiteiten is de Vakantiedienst de bekendste: in alle gemeenten rondom Den Haag – dus ook in Voorburg – passen vrijwilligers tegen een kleine vergoeding in uw eigen huis op uw kat als u op vakantie bent. Wie meer wil weten over ons werk is van harte welkom bij ons kraampje. Daar verkopen we trouwens ook leuke cadeautjes voor kattenfans. En wilt u zelf vrijwilliger worden? Dan bent u zeker welkom!
Kijk voor meer informatie op www.kattenzorg-denhaag.nlDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is verhaal-op-schrift.jpg

VerhaalopSchrift
VerhaalopSchrift presenteert zich dit jaar met een kraam ‘Levensverhaal’. Op speelse, praktische én spirituele wijze wordt het publiek geïnformeerd over manieren om vorm te geven aan het persoonlijke levensverhaal.

  • Hoe krijg je jouw leven in balans? Advies voor hoofd, hart en huis.
  • Jouw levensverhaal op papier: dat kan!
  • Handlezen en tarot: wat zeggen je handen over jou? In welke levensfase zit jij volgens de kaarten?
    Mensen kunnen een kaartje trekken, een balansspel spelen, een gesprek aanknopen en vervolgafspraken maken voor consulten, workshops en cursussen.Vocaal Ensemble Muze
Het vijf jaar geleden opgerichte Vocaal Ensemble Muze bestaat uit enthousiaste muzikale vrouwen van alle leeftijden. Het ensemble zingt klassieke muziek uit verschillende landen, in uiteenlopende talen,veel a cappella en drie- of vierstemmig. Bij Muze wordt met passie en plezier gezongen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wijkvereniging-oud-voorburg.jpgWijkvereniging Oud Voorburg
Woont u in onze wijk? De mooie groene wijk tussen Vliet en Broeksloot en de beide stations? Wijkvereniging Oud Voorburg spant zich in om die wijk voor jong en oud aantrekkelijk te houden. U bent op zaterdag 27 augustus 2022 van harte welkom in onze kraam op het Cultureel Zomerfestival. Wij lichten graag toe welke onderwerpen op onze agenda staan. Denk daarbij aan ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, verkeersstromen, verkeersveiligheid, de luchtkwaliteit en de implementatie van het duurzaamheidsbeleid. Wij behartigen de belangen van onze 600 leden zo goed mogelijk. Communicatie is daarbij van belang. De financiële bijdrage van slechts minimaal €10,- per jaar besteden wij aan communicatiemiddelen, zoals het wijkblad en de website. Wilt u meer weten en misschien lid worden? Wij zien u graag bij onze kraam. E-mailen kan natuurlijk ook, op info@wvov.nl