Ga naar de inhoud

Cultuurmarkt 2023

Diverse Voorburgse en Leidschendamse culturele, creatieve en sportverenigingen zijn op zaterdag 26 augustus aanwezig op de cultuurmarkt met een informatiekraam.

Dit zijn de deelnemers aan de Cultuurmarkt 2023:

Adviesraad Sociaal Domein
De Adviesraad Sociaal Domein adviseert het college van B en W – gevraagd en ongevraagd – over het beleid in het Sociaal Domein. Kortom: de beleidsgebieden Jeugd, Zorg en Werk & Inkomen. Bij elk advies denken wij vanuit de inwoners van onze gemeente. Wij baseren ons daarbij op informatie van diezelfde inwoners, op kennis van professionals, op informatie uit ons netwerk en op eigen kennis en ervaring. De ASD bevordert een integraal en evenwichtig gemeentelijk beleid in het Sociaal Domein. Onze leden zijn maatschappelijk betrokken vrijwilligers die inwoner zijn van onze gemeente.

Bibliotheek aan de Vliet
De Bibliotheek aan de Vliet is dé plek in Voorburg waar je langs kunt komen om boeken te lenen, rustig te studeren of werken, of te genieten van een krant of tijdschrift. Je kunt bij ons ook hulp krijgen bij je vragen over de digitale overheid, de Nederlandse taal leren bij het Taalhuis of meedoen aan een van onze vele activiteiten en cursussen. We hebben aanbod voor iedereen: van jong en oud. Wil je graag leesadvies, ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk of wil je gewoon gezellig kletsen over je favoriete auteur? Kom dan op het cultureel zomerfestival bij onze kraam langs! Meer informatie over de Bibliotheek aan de Vliet vind je op onze website www.bibliotheekaandevliet.nl en je kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Bridgeclub Vronesteyn
Bridge is meer dan gewoon een spel, het is een fantastische denksport!
Een sport die je speelt en deelt met elkaar. Bridge kan altijd en overal en verveelt nooit. Bridge is daarnaast een sport die hersenen fit en actief houdt, belangrijk voor jong en oud. Bridge is veelzijdig. Het kan een grote rol spelen bij het welzijn van mensen. Elke dinsdagavond kun je in competitieverband spelen bij BC Vronesteyn. Wil je meer weten over bridge of over onze vereniging, kom dan naar onze stand. Onze enthousiaste leden zullen u dan alles vertellen over bridge.

Dameskoor de Vrolijke Noot
Dameskoor de Vrolijke Noot is al sinds 1970 actief in Voorburg en omgeving! Kom gezellig bij ons zingen, wij repeteren iedere woensdagochtend van 10-12 uur (met om 11 uur een korte pauze) aan het Oosteinde 54 in Voorburg (rechts naast de St. Martinuskerk). Ons koor is oorspronkelijk opgericht onder de vleugels van de NVVH (Nederlandse Vereniging Van Huisvrouwen) en zingt driestemmig: sopranen, mezzosopranen en alten. Veel verschillende liederen passeren de revue, van Nederlandstalige meezingliederen via musical en popliederen naar klassieke- en kerstliederen. Wij staan onder de enthousiaste leiding van onze professionele dirigente en een trouwe pianist. Voor verder info: dameskoordevrolijkenoot@gmail.com

HappySounds
Zangkoor HappySounds, even alles vergeten, zing je longen leeg en je hart vol. Wij repeteren elke dinsdagavond van 20:00-22:00 in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 in Leidschendam. Ons repertoire bestaat uit popsongs, nieuw en oud en wat we verder leuk vinden. Dit alles onder begeleiding van een professionele dirigent. Interesse? Kijk op onze website www.happysounds.nl of loop een keer binnen, de koffie staat klaar. Of bel met 06-419 06 822.

Hoftheater Den Haag
Hoftheater Den Haag is een theaterschool voor iedereen van 4 t/m 99 jaar. Het Hoftheater biedt lessen in diverse leeftijdsgroepen, op verschillende dagen in het Koorenhuis aan de Prinsegracht in Den Haag (makkelijk te bereiken vanuit Voorburg en Leidschendam). Daarnaast kun je meedoen aan het Hoftheaterkoor, voor leeftijdsgroepen van 6 t/m 14 jaar en 15 t/m 99 jaar. Leer je stem goed gebruiken in een theatrale setting! Doe je mee? Vol een gratis proefles of workshop. Kijk voor meer informatie op www.hoftheaterdenhaag.nl

Huygens’ Hofwijck
Huygens’ Hofwijck is de beroemde zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens in Voorburg en één van de belangrijkste zeventiende-eeuwse monumenten van Nederland. Museum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur aan de Vliet en het VVV-informatiepunt van Leidschendam-Voorburg. Samen zijn zij sinds 2022 het Huygensmuseum.

Kin San Tai Chi Academie
De Kin San Tai Chi Academie geeft les in Tai Chi, een Chinese bewegingsvorm, ook wel ‘bewegende meditatie’ genoemd. Regelmatige beoefening vermindert gezondheidsproblemen. Het bestaat uit een reeks vloeiende en sierlijke bewegingen die zorgvuldig in een vaststaande volgorde worden uitgevoerd. De zachte vorm van oefenen maakt beoefening voor vrijwel iedereen mogelijk, ook voor mensen met een chronische aandoening. Door regelmatige training worden spieren en gewrichten soepeler, nemen conditie en concentratie toe en neemt wordt stress minder. De ervaring leert dat veel gezondheidsproblemen verminderen en vaak zelfs verdwijnen. Start nieuwe klassen in september, kijk op www.kinsantaichi.nl.

Kunstuitleen Voorburg
In het smalste pandje van Voorburg, Herenstraat 92, kun je inmiddels al meer dan 40 jaar terecht voor het lenen van kunst. De hier gevestigde Kunstuitleen Voorburg heeft in de afgelopen jaren een prachtige collectie opgebouwd van hedendaagse beeldende kunst en zich daarmee tot ver in de omtrek een naam verworven. Wil je je huis verrijken met kunst dan kan dat bij ons op een laagdrempelige manier. Je kunst zo vaak ruilen als je wilt en je zit nergens aan vast, we bezorgen het desgewenst bij je thuis en ook is het mogelijk om tegen een laag maandelijks bedrag te sparen voor de aankoop van een kunstwerk. Voor slechts 14,25 per maand geniet je dagelijks van de schoonheid en het gevoel dat schuilgaat achter kunst.

LVvoorElkaar
LVvoorElkaar is hét platform voor vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg. Het platform inspireert, informeert en activeert mensen om zich actief als vrijwilliger in te zetten. Vrijwilligerswerk is leuk, zinvol en het levert je zoveel op! Zo is het vaak een goede manier om andere mensen te leren kennen. Vrijwilligerswerk kan daarnaast ook leerzaam voor je zijn. Op het cultureel zomerfestival laten we de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is en wat vrijwilligerswerk jóu oplevert!

Molen de Vlieger
Molen de Vlieger is een poldermolen gelegen in het unieke  polderlandschap Essesteijn te Voorburg. De authentieke molen, gebouwd in 1621, is nog volledig operationeel en thans ingericht als museum. Stichting Molen de Vlieger verzorgt met een enthousiaste groep vrijwilligers en de molenaar de publieksfunctie van deze molen. U kunt Molen de Vlieger bezichtigen, waarbij u een rondleiding krijgt van een van onze deskundige vrijwilligers. Ervaar de schoonheid en voel de kracht van een stukje oer-Hollands vakmanschap. Een leuk uitstapje voor uzelf en uw (buitenlandse) gasten! Kijk op onze website www.molendevlieger.nl voor meer informatie.

Opblaaskerk: de Kerk is open!

Mensen van de Koningkerk en de Oude kerk komen naar u toe met hun pop-up gebouw: de Opblaaskerk. Zo willen we kerk-zijn met u delen. Bij en in de Opblaaskerk kunt u:
*voor een vriend(in) een selfie van u te laten maken als engel; thema: ‘voor jou wil ik een engel zijn’;
*met uw kind / kleinkind aan de slag met een bijbelverhaal in de ‘Kliederkerk’;
*genieten van muziek en zang;
*onder het genot van een kopje koffie of thee op ons terras een goed gesprek hebben;
*uw boodschap of vraag / gebed achterlaten op het kruis voor in onze ochtenddiensten in de Koningkerk en de Oude Kerk.

We laten u natuurlijk niet met lege handen gaan. Neem een handige goodiebag mee met daarin verschillende nuttige spullen.

Welkom in de Opblaaskerk!