Ga naar de inhoud

Cultuurmarkt

Op de cultuurmarkt zult u de volgende deelnemers aantreffen:

Bij de koren van Corda Vocale staat het plezier in zingen voorop. Dat biedt de beste garantie voor hoge kwaliteit.
Bij het algemeen koor Corda Sonore en bij het concertkoor Corda Cantate zijn nieuwe leden altijd welkom.

Atelier Repelsteeltje

Stichting “Mooi Voorburg” is in 1959 opgericht om toen de voorgenomen sloop van Molen “De Vlieger” te voorkomen. Tot op de dag van vandaag volgt de stichting, gesteund door zo’n 550 donateurs, de ontwikkelingen in Voorburg. Om Voorburg mooier te maken, activiteiten van instellingen en particulieren te ondersteunen en zo mogelijk mede te financieren. Regelmatig heeft het bestuur van de stichting overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg om initiatieven te ontwikkelen en als het nodig is het gemeentelijk beleid kritisch te volgen. Nieuwe donateurs ontvangen zolang de voorraad strekt het jubileumboek van waterpomp tot dorpswacht gratis. Voor minimaal €15,- bent u al donateur en draagt u bij aan een mooier Voorburg. Kijk ook eens naar onze mooie en informatieve website www.mooivoorburg.nl waar u ook informatie vindt over onze Monumenten- en Beeldenroute. We ontmoeten u graag bij onze kraam op het Cultureel Zomerfestival.

Vogelhoudersvereniging Leidschendam-Voorburg. 

Onze missie is het ondersteunen bij het houden van vogels en het  vergroten van de vogelkennis bij de leden in een gezellige en ongedwongen sfeer. Een vereniging voor iedereen die van vogels houdt!

Kin San Tai Chi Academie.  

De Kin San Tai Chi Academie geeft les in Tai Chi, een Chinese bewegingsvorm, ook wel “bewegende meditatie” genoemd. Regelmatige beoefening vermindert gezondheidsproblemen. Start nieuwe klassen in maart en september.

Houtzaagmolen De Salamander.  Bezoek in Leidschendam (De Wiek 19) deze unieke molen.  Molenaars zagen er boomstammen tot planken. Voor bezoek open  op  woe- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

TRIAS  Tijdens het Cultureel Zomerfestival laten de leerlingen van Trias hun kunsten aan u zien! Trias is hét kunstencentrum van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Kinderen en jongeren vanaf 2 jaar kunnen bij Trias creatieve cursussen volgen. Van streetdance tot schilderen en van musical- tot gitaarles, binnen de disciplines muziek, dans, beeldend en theater is er voor ieder wat wils. Kijk voor het actuele aanbod en om in te schrijven op www.stichting-trias.nl.

De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg is een vereniging van amateurarcheologen, die zich bezighouden met de plaatselijke geschiedenis en archeologie

Molen de Vlieger is een poldermolen gelegen in het unieke polderlandschap Essesteijn te Voorburg waar ook een kinderboerderij deel van uitmaakt. De authentieke molen, gebouwd in 1621, is nog volledig operationeel en thans ingericht als museum.
U kunt Molen de Vlieger bezichtigen, waarbij u een rondleiding krijgt van een van onze deskundige vrijwilligers. Ervaar de schoonheid en voel de kracht van een stukje oer-Hollands vakmanschap. Een leuk uitstapje voor kinderen, uzelf en uw (buitenlandse) gasten!
Alle praktische informatie voor een bezoek vind u op www.molendevlieger.nl onder de tab “Bezoek”.

Het Rode Kruis in Leidschendam-Voorburg biedt diverse activiteiten aan met als doel de zelfredzaamheid van mensen te vergroten zodat ze zichzelf en anderen kunnen helpen.

Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn
Hofwijck is hét museum voor de Gouden Eeuw in een notendop, waarbij je door de ogen kijkt van Oranje secretaris Constantijn Huygens én zijn wereldberoemde zoon, wetenschapper Christiaan Huygens. Op vijf minuten van de prachtige buitenplaats ligt Museum Swaensteyn, midden in het hart van het Huygenskwartier Voorburg. Museum Swaensteyn is hét museum voor kunst en cultuur aan de Vliet, met een vaste collectie rondom de Romeinen in Forum Hadriani, Prinses Marianne en Schilderkunst en Beeldhouwkunst uit de Gemeente Leidschendam Voorburg. Beide musea organiseren per jaar verschillende tentoonstellingen, activiteiten en evenementen. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze gezamenlijke kraam op de cultuurmarkt!

Creatief Atelier STOER in Leidschendam geeft professionele en leuke creatieve workshops voor volwassenen en kinderen in een ongedwongen, inspirerende en gezellige sfeer. Bij STOER kun je terecht voor allerlei workshops: Afrikaanse beelden, Symbolische beelden, Tuindecoraties, workshops met Powertex (textielverharder), verschillende Mozaïektechnieken, interieurdecoraties voor Pasen en Kerst, Houten tekstplanken met krijtverf en bonbons maken. Creatief Atelier STOER heeft regelmatig nieuwe workshops. Je kunt vanaf 4 personen reserveren op een datum en tijdstip naar keuze. STOER organiseert ook veel keuzeworkshops, bedrijfsactiviteiten, familie-uitjes, workshops op locatie, kinder- en Tienerfeestjes. Bij STOER kun je workshops reserveren, maar je kunt ook alle creaties op maat bestellen. Bezoek onze site www.atelierstoer.nl en informeer vrijblijvend naar deze en andere mogelijkheden via info@atelierstoer.nl

Muziektheaterschool de Musical Fabriek staat dit jaar (om 14:30) met haar leerlingen op het jeugdpodium, met ‘hoogte’-punten uit onze eigen versie van de voorstelling van het afgelopen seizoen, Peter Pan. De Musical Fabriek geeft vanaf september ook lessen in het Veur Theater en uiteraard zullen we ook dit seizoen keihard gaan oefenen voor weer een prachtige voorstelling! Nieuwsgierig naar onze lessen? Voor de jongste leerlingen (5 t/m 9 jaar) kun je tijdens het culturele festival een workshop (om 11:00 uur) komen doen. Ouder dan 9 jaar? Kom langs voor een proefles op donderdag 13 september!