Ga naar de inhoud

Welke bands spelen 29 augustus op het festival?

Ook dit jaar zullen er op het Cultureel Zomerfestival wederom op drie locaties in het winkelcentrum verschillende muzikale acts te bewonderen zijn!

Dit keer zullen we de spotlight vooral richten op het vele jonge muzikale talent uit onze gemeente en de vele popkoren die hier te vinden zijn.

Op de pleinlocatie (nabij de Hema) zullen op en voor het RABO-bankpodium vier popkoren optreden, verder spelen hier onder meer de twee bekendste Voorburgse partybands en een fijne reggaeband. Tussen de verschillende muzikale acts zullen er modeshows worden gehouden waar de modewinkels van het winkelcentrum zich zullen presenteren.

Op de locatie de “Zigzag” (nabij muziekhandel Haenen) zal het programma op het podium geheel ingevuld worden door de Stichting Talentenloods, die met hun “Talentenloods on Tour” veel jong talent aan u zal voorstellen. 

Op het podium nabij de lunchroom Noonies tenslotte zullen diverse muzikale acts plaats vinden, van jong talent tot jazz, en zal het geheel hier spetterend worden afgesloten door Tallordermusic (zeer bekend van een pianoclub in Scheveningen !)

We zijn er dan ook trots op, dat de volgende artiesten zullen optreden op het 16e cultureel zomerfestival: 

Eastend Sixteen Swing Band

 De Eastend Sixteen Swing Band bestaat sinds 1988. De naam van het orkest is ontleEastend Sixteen Swing Band IIIend aan het oefenadres: Oosteinde 16, in  Voorburg. Dat is ook het onderkomen van de Voorburgse muziekvereniging Forum Hadriani (anno 1896). Van deze vereniging  maakt de Eastend Sixteen Swing Band deel uit.

 Eastend Sixteen bestaat uit zestien muzikanten en een zangeres. Door de bigband bezetting heeft het orkest een geluid en  uitstraling die staan als een  huis. Het repertoire is zeer uiteenlopend, geschikt voor vrijwel elke gelegenheid. Vooral tijdens  feestavonden en diner-dansants is het orkest in zijn  element. Maar ook andersoortige festiviteiten vult deze band uitstekend in.  Van een uur tot avondvullend.  Muzikaal leider en dirigent is Eloy Wigman,  zelf professioneel saxofonist. Zangeres Jamie Pronk brengt met haar geweldige stemgeluid elk feest naar een  ongekend niveau.

BlENDED CULTURE

Flyer Cultureel Zomer Festival - Zaterdag 29 augustus 2015

 De band BLENDID CULTURE is een echte Voorburgse reggaeband en opgericht in 2006 door de vocalist Missrah. Zij zong het nummer “Make  it Up” op de CD Come Together. Dit  nummer was goed voor de Talenten Prijs op de Dutch Reggae Music Awards 2007. De band bestaat uit  een aantal zeer ervaren muzikanten, is gespecialiseerd in  Reggae, Roots, Dancehall en Loversrock en brengt alleen eigen nummers met een  bijzonder geluid ten gehore. Bijzonder zijn de andere  muzikale invloeden die de band als het ware “blend” met de  reggae- muziek. Inmiddels heeft de band op vele festivals in de omgeving gestaan en nu dus eindelijk ook op ons Zomerfestival!

.

FUNKY CREW

Funky Crew (2)

 Altijd weer present op het zomerfestival deze Voorburgse feestband die funk, soul en popmuziek speelt en onder meer met twee  zangeressen en een  zanger aantreedt.   www.funkycrew.nl

THAT’S COOL!thats cool

 Deze grootste partyband uit de regio heeft zijn roots in Voorburg en is sinds vele jaren nog steeds een graag gezien gast op het  Zomerfestival. Swingende disco, rock en soulmuziek en een energieke liveshow maken van elk optreden van deze al bijna 20 jaar  bestaande band weer een groot feestwww.thatscool.nl


POPKOOR REBOUNDrebound

 Popkoor Rebound uit Leidschendam is voor het eerst op het festival te bewonderen.Het koor, opgericht in 2012 en dat nu al uit ca.  50 enthousiaste  dames en heren bestaat, heeft een uitgebreid repertoire popnummers van de jaren 60 tot heden. Dit repertoire is  zeer gevarieerd van ballads tot  rocknummerswww.popkoorrebound.nl

POPKOOR FLASHBACKFLASHBACK

Dit gemengde koor uit Leidschendam zingt vierstemmig een gevarieerd pop- en musicalrepertoire en verzorgt vele optredens in onze regio. www.popkoorflashback.nl

 

 

POPKOOR JUST FOR FUN11717548_448706118645667_9074799827307763194_o

Wij zijn popkoor Just for Fun uit Zoetermeer.
Just for Fun zingt hedendaags repertoire, popmuziek van de jaren zestig tot nu, in frisse arrangementen waarbij alle stemmen tot hun recht komen.
De songs worden, afhankelijk van het arrangement, uitgevoerd door drie tot zes verschillende stempartijen. De zang van ons Popkoor vormt in combinatie met de orkestbanden een verrassend swingend geheel.

POPKOOR FOCUS

groepsfoto_delft

 Focus heeft in haar 4-jarige bestaan al veel leuke en aparte ervaringen opgedaan; er is opgetreden tijdens het  theaterprogramma  ‘Jeugdherinneringen’ van Danny de Munk en Henk Poort en er zijn spetterende optredens gegeven tijdens  festivals, o.a. het  Korenfestival Amusing Hengelo, het Zeeheldenfestival, het Uitfestival in Den Haag, Popkoor Focus beschikt over  een swingend  repertoire, variërend  van nederpop en klassieke ballads tot rocknummers. Kortom, Focus biedt een gezellig en afwisselend  optreden  onder de  inspirerende leiding van dirigent Loek van Kersbergen

 foto dagorkest vlietstreek 3Dagorkest Vlietstreek 

 Het Dagorkest Vlietstreek is in mei 2012 opgericht en is onderdeel van muziekvereniging St. Caecilia. Het jonge ensemble is van start  gegaan met een kleine bezetting, maar groeit nog bijna wekelijks. Op 1 juli bestond het orkest reeds uit 25 leden. De achtergrond van  de leden, mannen en vrouwen, is heel divers en ook de leeftijden lopen zeer uiteen. De repetitie overdag is voor velen een reden  geweest om (opnieuw) hun muziekkoffer te openen. Een aantal musici is via de vereniging een instrument ter beschikking gesteld.  Nieuwe leden kunnen in overleg eventueel een instrument in bruikleen krijgen.  Typerend voor Dagorkest Vlietstreek is de  ontspannen sfeer waarin wordt gemusiceerd. Dit uit zich in gezellige repetities als voorbereiding op een aantal leuke concerten.  Dagorkest Vlietstreek speelt zittend, want in een concertopstelling komt onze muziek het best tot zijn recht.  Voor actuele informatie:www.stcaecilia.nl

Eva Huizing en Shannon Lichtendahl

eva 2 Wij zijn Eva Huizing (16) en Shannon Lichtendahl (17). We hebben elkaar ontmoet bij het Nederlands Musical Ensemble in Den  Haag drie jaar geleden, en zingen sindsdien samen. We vinden het heel leuk om samen te zingen, en daarom zijn we samen een  YouTube account begonnen (wat je kunt vinden onder Eva Huizing) waar we heel veel plezier in hebben! Het liefst zingen we  mashups. Omdat onze stemmen erg verschillend zijn maakt een mashup het een mooi geheel. 

 

Small Time Big Band (STBB)

Band voor jeugd van 10-16 jaar

FB_IMG_1436192527611Is muziek maken je passie en wil je graag in een band spelen?  Dan is dit je kans! Kom kijken bij het optreden van deze jeugdband van 12.00 – 12.30 uur op het podium bij Noony’s en bezoek het kraampje van St. Caecilia tegenover de winkel van D-reizen. Daar kun je je melden als je belangstelling hebt en ook diverse blaasinstrumenten uitproberen. Als jeugdlid kun je deze instrumenten huren, bijvoorbeeld voor het geval je zelf geen (goed) instrument (meer) hebt of als je overweegt om van instrument te wisselen.   

De Small Time Big Band oefent iedere week op woensdag van 6 tot  7 uur in ons verenigingsgebouw Marcanto, aan de Groene Zoom 11, vlak bij de sportvelden van Wilhelmus. Zowel beginners als meer gevorderde muzikanten zijn welkom. Welk instrument je speelt maakt niet uit. Heb je nog nooit een instrument leren bespelen, dan hebben we een apart programma, zodat ook jij snel (vermoedelijk binnen een jaar) kunt deelnemen aan de Small Time Big Band!  Voor nadere informatie zie www.stcaecilia.nl Of neem contact op met dirigent Victor Borkent: victorborkent@gmail.com

THE DOORBELLS doorbels 2

 The Doorbells is een unieke coverband: de band speelt oude én nieuwe nummers in een uniek jasje.  Er zitten veel leuke verrassingen  in de nummers. Zang, gitaar, basgitaar of drums: ze kunnen het allevier allemaal.  The Doorbells  speelt voornamelijk blues, pop en  een vleugje soul en rock. Het is leuk voor jong en oud: de oude generatie kan  genieten van muziek  uit de jaren ’60 en ’70 en voor de  nieuwe generatie is het genieten  van de hedendaagse  muziek. “The Doorbells dus: voetjes van de  vloer en lekker met die heupen  wiegen.” Wees klaar voor een  nieuwe, bijzondere, muzikale band!

JAZZ FOR ALL jazz for all

Jazz for All is een Voorburgse jazzband die swingbare jazzstandards speelt, die gemakkelijk in het gehoor liggen

 

 TRIASDansfoto Cultureel Zomerfestival

 Tijdens het Cultureel Zomerfestival tonen de cursisten van Trias, centrum voor de kunsten, hun tofste dansmoves! Het  dansoptreden bestaat uit een groep stoere hiphopcursisten en een geweldige breakdancer. Naast hiphop, streetdance, klassiek  ballet en kleuter ballet, bieden we ook muziek, theater en beeldende cursussen aan in Leidschendam-Voorburg. Wil jij je talent  verder ontwikkelen? Volg dan een cursus bij Trias! Kijk voor meer informatie op www.stichting-trias.nl.

Laura en Julia Kempenaerslaura

 Laura en Julia (allebei 16) zijn hun hele leven met muziek bezig. Samen musiceren ze graag met allerlei combinaties. Of het nou piano en  viool, zang en piano, basgitaar en gitaar is, de tweeling is goed op elkaar afgestemd. Laura heeft haar liefde voor zingen al heel vroeg ontdekt  en met songwriting kan ze heerlijk precies zingen wat ze graag zingt. Ze heeft aan diverse musicals en muziek wedstrijden meegedaan,  waaronder de Duitse wedstrijd “Jugend Musiziert” waar ze met de maximale score de eerste prijs op landelijk niveau heeft gewonnen. Verder  is ze zangeres bij de band “no Traces”, waar Julia de bass gitariste is. Julia speelt maar liefst in drie bands: “Lost In Stereo” , “No Traces” en  “Jet Lag”. Als duo treden Laura en Julia het liefst op met Laura’s eigen nummers, waarbij ze in harmonie zingen en ze zichzelf op piano/gitaar  en bass gitaar begeleiden.

TALLORDERMUSIC

Vincent speelde mee in diverse piano tours en op diverse festivals, waaronder Paaspop en Dutch Valley. Hij heeft een repertoire, dat erg up to date is. Maar kent ook zijn klassiekers. U vraagt wij spelen. Vincent studeerde Jazz piano aan het Rotterdams Conservatorium. Hij speelt inmiddels al 6 en een half jaar in de beste en bekendste piano bar van Nederland. Naast muzikant is Vincent bankier bij de ING Bank. Piano, zang en humor is voor hem de ultieme combinatie.  noony

 Jennifer Lynn is een unieke entertainer, een éénmeterdrieentachtig lange  dame met een indrukwekkende stem waar we in de  komende jaren nog heel veel van gaan genieten. Haar stijl neemt u mee van het kristalheldere geluid van Sarah McLachlan langs  de pure rauwheid van Sheryl Crow tot aan de powerstem van Adele.  “Born in Chicago” en nu thuis in Scheveningen, waar ze  geluk, inspiratie en rust heeft gevonden. Naast veel optredens in Nederland en Europa, treedt Jennifer Lynn geregeld op voor  leden van het Koninklijk Huis. Iedereen is het er over eens: Jennifer Lynn’s oprechte emotie en artistieke insteek, onderscheiden  haar van andere singer/songwriters. Ze raakt haar publiek met krachtige optredens die recht uit haar hart komen.