cultuurmarkt 2018

Op de cultuurmarkt zult u de volgende deelnemers aantreffen:

Bij de koren van Corda Vocale staat het plezier in zingen voorop. Dat biedt de beste garantie voor hoge kwaliteit.
Bij het algemeen koor Corda Sonore en bij het concertkoor Corda Cantate zijn nieuwe leden altijd welkom.

 

Atelier Repelsteeltje

 

 

 

 

 

Stichting “Mooi Voorburg” is in 1959 opgericht om toen de voorgenomen sloop van Molen “De Vlieger” te voorkomen. Tot op de dag van vandaag volgt de stichting, gesteund door zo’n 550 donateurs, de ontwikkelingen in Voorburg. Om Voorburg mooier te maken, activiteiten van instellingen en particulieren te ondersteunen en zo mogelijk mede te financieren. Regelmatig heeft het bestuur van de stichting overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg om initiatieven te ontwikkelen en als het nodig is het gemeentelijk beleid kritisch te volgen. Nieuwe donateurs ontvangen zolang de voorraad strekt het jubileumboek van waterpomp tot dorpswacht gratis. Voor minimaal €15,- bent u al donateur en draagt u bij aan een mooier Voorburg. Kijk ook eens naar onze mooie en informatieve website www.mooivoorburg.nl waar u ook informatie vindt over onze Monumenten- en Beeldenroute. We ontmoeten u graag bij onze kraam op het Cultureel Zomerfestival.

Vogelhoudersvereniging Leidschendam-Voorburg. 

Onze missie is het ondersteunen bij het houden van vogels en het  vergroten van de vogelkennis bij de leden in een gezellige en ongedwongen sfeer. Een vereniging voor iedereen die van vogels houdt!

 

Kin San Tai Chi Academie.  

De Kin San Tai Chi Academie geeft les in Tai Chi, een Chinese bewegingsvorm, ook wel “bewegende meditatie” genoemd. Regelmatige beoefening vermindert gezondheidsproblemen. Start nieuwe klassen in maart en september. 

 

 

Houtzaagmolen De Salamander.  Bezoek in Leidschendam (De Wiek 19) deze unieke molen.  Molenaars zagen er boomstammen tot planken. Voor bezoek open  op  woe- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 

 

 

 

TRIAS  Tijdens het Cultureel Zomerfestival laten de leerlingen van Trias hun kunsten aan u zien! Trias is hét kunstencentrum van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Kinderen en jongeren vanaf 2 jaar kunnen bij Trias creatieve cursussen volgen. Van streetdance tot schilderen en van musical- tot gitaarles, binnen de disciplines muziek, dans, beeldend en theater is er voor ieder wat wils. Kijk voor het actuele aanbod en om in te schrijven op www.stichting-trias.nl.

 

 

De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg is een vereniging van amateurarcheologen, die zich bezighouden met de plaatselijke geschiedenis en archeologie

 

 

  

Molen de Vlieger is een poldermolen gelegen in het unieke polderlandschap Essesteijn te Voorburg waar ook een kinderboerderij deel van uitmaakt. De authentieke molen, gebouwd in 1621, is nog volledig operationeel en thans ingericht als museum.
U kunt Molen de Vlieger bezichtigen, waarbij u een rondleiding krijgt van een van onze deskundige vrijwilligers. Ervaar de schoonheid en voel de kracht van een stukje oer-Hollands vakmanschap. Een leuk uitstapje voor kinderen, uzelf en uw (buitenlandse) gasten!
Alle praktische informatie voor een bezoek vind u op www.molendevlieger.nl onder de tab “Bezoek”.

 

Het Rode Kruis in Leidschendam-Voorburg biedt diverse activiteiten aan met als doel de zelfredzaamheid van mensen te vergroten zodat ze zichzelf en anderen kunnen helpen.